Installation

För att spela Chess så behöver du ladda ner den senaste zip-filen från hemsidan. Extracta sedan innehållet till valfri mapp och starta Server.jar genom terminalen/kommandotolken med kommandot java -jar Server.jar. Efter att servern är startad kan du börja spela Chess genom att köra Client.jar.

Genom att starta Chess fås en lista med alla aktiva spel. Varje spels ID visas samt tiden varje spelare har på sig att slutföra en omgång. Alternativt finns inget aktivt spel vilket innebär att de enda alternativen för en ny användare är att vänta på ett spel startas eller starta ett nytt själv.

Fortsättningsvis kan användaren alltså starta ett nytt spel genom att klicka på Create table och därefter välja vilken färg denna vill spela. Görs inget val får spelaren vit färg. Som skapare av ett spel bestämmer man även tidsfristen i minuter för ett drag. Därefter är det bara för spelaren att vänta på att en motståndare ansluter.

En användare kan också välja att endast åskåda ett spel som spectator genom att välja Spectate.

Vill användare utmana en spelare som väntar på en motståndare trycker man på Join.

Som spelare gör man ett drag genom att i gränssnittet flytta pjäserna på brädet. Ogiltiga drag går ej att utföra.

I spelet finns en chatt för spelare och en för åskådare där spelare kan chatta med spelare och åskådare med åskådare genom att helt enkelt skriva i chattfältet.

När ett spel avslutas raderas spelare och åskådare från listan över anslutna i det avslutade spelet. Man kan också lämna ett spel genom att stänga ner det.

Kontakta oss

Truong Hoang ada09tho@student.lu.se

Axel Hildingsson a.hildingson@gmail.com

Lisa Lindberg rys07lli@student.lu.se

Michal Sadowski misad90@gmail.com