Problem A

Volleyboll

Källkod: volley.*

Internationella volleybollförbundet kommer under hösten att besluta om ett nytt poängberäkningssystem för internationella volleybollmatcher. Anledningen till att man vill byta system är att göra volleybollen mer tv-anpassad. Alla matcher skall helst ha en längd på omkring 1h 45m för att göra det enklare för programtablåmakarna på tv.
Det finns fyra olika poängberäkningssystem som är aktuella. Tre av dem bygger på "bäst av fem set"-principen, dvs det lag som först når upp till tre vunna set vinner matchen. En match kan alltså sluta 3-0, 3-1 eller 3-2 till ett av lagen. Det fjärde systemet är lite annorlunda och spelas i bäst av tre set. Det som framför allt skiljer de fyra systemen åt är hur ett set spelas.
Följande uppräkning beskriver de fyra olika förslagen:
1. Dagens system: Varje set spelas först till 15 poäng. För att vinna en poäng måste du själv ha servat, om motståndaren servade vinner du bara serverätten. Ett set måste vinnas med minst 2 poäng, dock går man som längst till 17, dvs man kan vinna med 17-16 i ett set. Om det står 2-2 i set så spelas det femte setet med lite ändrade regler. Det är poäng på varje boll, dvs man får poäng oberoende av om man servade eller inte, och man spelar först till 15 poäng. Även här måste man vinna med minst 2 poäng, men det finns ingen övre gräns utan man måste verkligen vinna med 2 poängs marginal.
2. Rally Point System: Är internationella volleybollförbundets utredningsgrupps förslag. Varje set spelas först till 25 poäng med poäng på varje boll. Ett eventuellt femte set spelas dock bara först till 15. Ett set måste vinnas med minst 2 poäng.
3. Rally Bonus Point System: Har testats i Sverige för några år sedan utan någon större framgång.Varje set spelas först till 50 poäng. Man får 2 poäng om man vinner bollen i egen serve, medan man bara får 1 poäng om man vinner bollen i motståndarens serve. Ett set kan sluta 50-49, men den 50:e poängen måste dock alltid vinnas i egen serve annars utdelas ingen poäng. En eventuell 51:a poäng erhålls aldrig.
4. Two-Set Game: Har testats med stor framgång i Danmark och Finland och kommer även att användas i Sverige under innevarande säsong. Första och andra set indelas i game. I varje set spelar man två game först till 21 med poäng på varje boll. Vinner man båda gamen har man vunnit setet. Har man däremot vunnit var sitt game spelas ett tie-break först till 7 för att avgöra setsegraren. Står det 1-1 i set spelas ett avgörande set (utan game) först till 21 med poäng på varje boll. Ett game eller tie-break måste alltid vinnas med minst 2 poäng, vilket även gäller ett eventuellt avgörande set.

För att verkligen kunna jämföra de fyra olika systemen genomfördes en internationell turnering i somras där olika matcher spelades med olika system helt slumpmässigt. Internationella volleybollförbundet har fått de korrekta matchresultaten från turneringen men arrangörerna har glömt att meddela vilka matcher som spelades med vilket system. Deras förhoppning är att ni kan hjälpa dem att reda ut detta genom att skriva ett program som från turneringsresultaten avgör vilka matcher som spelades enligt vilket system.

Indata:
Första raden anger antalet matcher i turneringen (N<100). Därefter följer de N matcherna, med en match per rad. Varje matchrad innehåller ett matchresultat på formen:
SWE-USA 15-3 14-16 15-10 15-8
Lagbeteckningarna är alltid tre versaler från det engelska alfabetet, och mellan varje set/gameresultat finns det alltid exakt ett blanktecken.

Utdata:
Skall bestå av N rader, en för varje match med en siffra som anger enligt vilket system aktuell match spelades. Om det finns flera möjliga system så skrivs alla alternativ ut i ordning (lägst siffra först) med ett blanktecken mellan varje siffra.

Exempel:
Indata:

5
FRA-BRA 15-3 14-16 15-12 15-7
COL-SWE 25-7 25-23 25-20
BRA-USA 21-23 23-21 7-5 21-9 21-18
SWE-USA 15-3 14-16 15-10 15-8
SWE-FRA 25-23 25-23 23-25 23-25 21-19

Utdata:
1
2
4
1
2 4