Project Mission: FittnessFriend

Projektledare
Catharina Hökfelt
Kund koordinator
Sofie Ekelund
Övriga medlemmar
Jerry Malm
Christofer Tingström
Niklas Johansson
Stefan Li

Produktbeskrivning

FittnessFriend är en produkt som består av dels en bärbar GPS mottagare och dels en extern mjukvara för hemdatorn. Mottagaren bärs som en klocka runt handleden. Produkten skall fungera som ett hjälpmedel vid olika typer av träning genom att bistå med relevant information. Den externa mjukvarans uppgift är att presentera detaljerad data från träningspasset och att bygga upp träningshistorik från tidigare pass.

Huvudfunktioner i mottagare

Tanken med mottagaren är att visa löpande information samt att lagra denna för senare bruk. Det ska finnas stöd för att i realtid visa aktuell hastighet, kaloriförbrukning, sträcka, jämförelsevärden mot tidigare pass, puls, kompassriktning o.s.v.

Huvudfunktioner i pc mjukvaran

Efter träningspasset sammanställer och presenterar mjukvaran den data som lagrats under passets gång. En av huvudfunktionerna är att visualisera rutten på en karta tillsammans med mer detaljerad information så som pulsvärden och hastigheter (max, medel) på olika delsträckor. All data ska kunna lagras för att bygga upp träningshistorik i form av diagram, tabeller och kartor. Tanken är att dessa funktioner ska hjälpa användaren att se och bli sporrad av sin utveckling.

Målgrupp

Både professionella och seriösa träningsutövare. Tänkbara aktiviteter/sporter är sådana som löpning, power walking, orientering, kanot, cykling och simning.

Lansering

Vi måste ha produkten klar till försäljning efter nyår 2007.

Övrigt

Produkten ska finnas i olika färger och design för att tilltala både kvinnor och män. Mjukvaran i mottagaren och i datorn ska vara uppdaterbar.