Battleship Multiplayer)

Battleship Multiplayer ,ett projekt i EDA095(Näterveksprogrammering)

Detta projekt är ett obligatoriskt moment för kursen Nätverkprogrammering (EDA095) på Lunds tekniska högskola. Projektet görs i grupper om 3-4 personer och syftet är att vi ska lära oss att tilllämpa de tekniker och metoder vi lärt oss under kursens gång.

Uppgiften bestod av att: Projektlänk


Spelet är en version av klassikern Sänka skepp. Varje spelare har en spelplan som tillhör sig själv och upp till tre spelplaner som tillhör motståndarna. Det första man gör efter att ha kopplat upp sig mot den som satt upp servern är att sätta ut sina skepp så som man vill ha dem. När man klickar på "Send ships" så aktiveras man i spelet. Efter att samtliga uppkopplade har skickat sina skepp så börjar player1 att skjuta på någon av sina tre motståndare. Notera att det kan bli ganska intressant som någon stackare blir träffad tidigt ...

Vi ville även ha en chattfunktion vid sidan av spelplanen där spelarna som är anslutna skulle kunna kommunicera med varandra. Meddelandena skrivs in i textfältet längst ned och skickas till samtliga deltagare då man trycker på 'ENTER'.